fbpx

Fietsen & Wandelen

Wandel- en fietsroutes

Tijdens je verblijf kun je een mooie wandeling of fietsroute natuurlijk niet overslaan. Van juli t/m half oktober en van half november tot begin maart kun je vanuit Puur de Peel een prachtige wandeling maken door het ongerepte natuurgebied. De overige maanden maken we plaats voor de dieren om in alle rust te kunnen broeden. Je kunt dan nog steeds een prachtige wandeling maken om het gebied heen. Wij vertellen u graag tijdens het verblijf wat de beste routes zijn.

Echt fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in- en rondom de Groote Peel. Er zijn verschillende fietsroutes die via de verschillende knooppunten kunnen worden gevold. Via route.nl zijn de mooiste routes alvast voor u uitgestippeld.

De Witte Bergen (visvijver)

Aan mooie natuur is geen gebrek bij Puur de Peel! Op een kleine 10 minuten rijden met auto of na een mooie wandeling van een uurtje, kom je terecht in een oase van rust. De Witte Bergen is een prachtig stukje natuur, waar je heerlijk kunt wandelen rondom de (vis)vijver. De vijver is ongeveer 12 hectare groot en mag worden bevist. Er zwemt genoeg rond, de kans dat u een brasem, baars, karper of snoek vangt is dan ook groot! Voor de onverwachtse regenbuien zijn er zelfs schuilhutten aanwezig.

Buitencentrum 'de Pelen'

Gedurende het hele jaar kunt u heerlijk wandelen vanuit het ‘Buitencentrum de Pelen’. Dit is het startpunt voor veel wandel- en fietsroutes en bevindt zich in het dorp ‘Ospel’, op ongeveer 10 minuten rijden van Puur de Peel. In het buitencentrum vind u alle informatie over het natuurgebied, kunt u even snuffelen tussen de streekproducten of een kopje koffie drinken. Vanuit het buitencentrum wordt gedurende het hele jaar door van alles georganiseerd. Van een natuurfotografie cursus tot aan een winterse eindejaarswandeling. Op de site kunt u alle geplande activiteiten vinden.

Voor de allerkleinste is er een heus ‘kabouterpad’, waarin ze als ware ontdekkers de Peel kunnen verkennen. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van staatsbosbeheer.

Het Keelven

In Someren kun je heerlijke wandelen rondom de vijver ‘het keelven’. In een mooi bosrijk gebied vind je de vijver, waar je rustig rondom kunt wandelen. Er staan ook verschillende bankjes, waar je lekker van uitzicht kunt genieten. Daarna kun je genieten van een kopje koffie, lekkere lunch of borrel in Boscafé ‘de Soete inval’.

Uitkijktoren (Belfort Vossenberg)

Neem ook eens kijkje bij ‘Belfort Vossenberg’ in Meijel. Op dit stukje grond ga je even terug in de tijd, namelijk 75 jaar geleden. Hier hebben onze soldaten gevochten voor onze vrijheid. Ga zelf op onderzoek uit op dit historisch stukje uit de Peel en neem een kijkje in een van de bunkers. Sinds 2020 staat er een 25 meter hoge uitkijktoren die je een geweldig mooi en uitgestrekt uitzicht biedt over de Groote Peel.

Vanuit Puur de Peel is het mooie wandeling van 6 km, op de fiets ben je er binnen 25 minuten. Toegang is gratis.

Voor de allerkleinste is er een heus ‘kabouterpad’, waarin ze als ware ontdekkers de Peel kunnen verkennen. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van staatsbosbeheer.

Minigolf 'de Peelpoort'

Bij Puur de Peel hebben we letterlijk een minigolfbaan in de achtertuin. Op nog geen 5 minuten rijden kom je uit bij Minigolf ‘de Peelpoort’. Hier kun je op 18 holes uitleven en hopelijk winnen van je tegenstanders!