fbpx

Dagje uit

Vanuit Puur de Peel ben je binnen 20 minuten in attractiepark Toverland. In Toverland is er voor elke leeftijd wel iets beleven. Van een heus klim- parcours en doolhof tot aan de snelste achtbanen. Hier heb je gegarandeerd een geweldig dagje uit!

De Efteling is een stukje verder rijden (1 uur), maar is natuurlijk zeker de moeite waard. Waan je in de wondere wereld van alle sprookjes en geniet van de mooiste attracties. Voor en jong en oud is er veel te beleven!

In het centrum van Asten vind je het Klok en Peel museum. Asten staat bekend om zijn wereldwijde levering van (kerk)klokken. In het museum leer je hoe de klokken worden gemaakt en mag je hiermee ook interactief aan de slag.

Het museum bestaat uit twee delen, het andere gedeelte gaat over het natuurgebied ‘de Grootte Peel’. Je maakt hierin een reis door te tijd, hoe is de natuur veranderd in de afgelopen eeuwen en wat kun je vandaag de dag allemaal in de natuur vinden.

Voor kinderen is er speurtocht door het museum opgezet, zodat we lekker kunnen zoeken en speuren.

In oktober zijn er de bekende ‘pompoendagen’. Als je in deze maand in de buurt bent, moet je zeker even een bezoekje brengen!

In Overloon vind je het Oorlogsmuseum, waarin we een kijken mogen nemen in de wereld van de Tweede Wereldoorlog. Je wordt de wereld van toen inzogen en er is natuurlijk ook aandacht voor de Slag bij Overloon. Het museum is erg interessant voor kinderen, maar ook de oudere generatie kan er genoeg leren.

Ben je toevallig is de buurt aan fietsen? Het museum is sinds 2019 open voor fietsers! Via het fietspad vanaf de doorgaande weg kun je gratis een blik werpen op de tentoonstelling. Je fietst letterlijk door het museum heen. Deze route maakt deel uit de fietsroute ‘aan de andere kant’ die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt. Een flinke dosis historie dus! Het museum is ongeveer 40 minuten rijden.

Heb je zin om de mooiste en grootste dieren van de wereld te bekijken? Dan ben je Dierenrijk Europa zeker aan het goede adres! Deze ruim opgezette dierentuin heeft heel veel leuks te bieden. Naast de geweldige dieren, kun je eindeloos spelen in de twee grote buitenspeeltuinen. Komt er regenbuitje over? Geen probleem! Er is zelf een grote binnenspeeltuin waar je kunt apenkooien!

Wil je een dagje Dierenpark plannen tijdens je vakantie? Er zijn vaak acties in omloop voor korting op je entreebewijs, bijvoorbeeld via ‘social deal’.
Dierenrijk Europa bevind zich op 30 minuten rijden van Puur de Peel.

Op 40 minuten rijden ben je in ZooParc Overloon. In deze dierentuin heb je het idee dat je echt tussen de dieren loopt, net als tijdens een safari. Je kunt hier de meest indrukwekkende dieren bewonderen en na al deze indrukken even lekker zelf gaan slingeren in de speeltuin.